Vragen? Bel 0341-820213
Samen blijven leren
Home > Blog

HR

Categorie: HR

Afgelopen maandag zijn twee van onze trainers door RTLZ geïnterviewd. Piet van Gelder en Bregje De Lannoy-Walenkamp verzorgen voor de Corporatie Academie een training in fraudebestrijding: Fact Finding.

 

Naar aanleiding van de veroordeling van een stelende supermarktcaissière, wilde RTLZ graag weten hoe je kunt handelen als het vermoeden bestaat dat er sprake is van fraude of diefstal. "Mensen die fraude plegen, zijn vaak al langere tijd in dienst. Het zijn de mensen waarop leidinggevenden al heel lang leunen en waarvan ze het minst verwachten dat zij hun vertrouwen beschamen", zegt De Lannoy-Walenkamp.

 

"Als dat toch gebeurt hebben mensen het gevoel van: 'verdorie nog aan toe, uitgerekend hij of zij belazert me!'" Daarnaast vinden mensen het moeilijk om er open over te zijn, zegt ze. "Ze zijn bang voor reputatieschade, dat mensen denken dat je die sukkel bent die erin is getrapt. Maar het komt altijd naar buiten. Je kunt het dan maar beter gecontroleerd bekend maken." Het volledige artikel kun je lezen op de website van RTLZ.

Dec 23, 2016