Vragen? Bel 0341-820213
Samen blijven leren
Home > Blog

Blijven ontwikkelen? Een kwestie van mindset

Categorie: Algemeen

Wist je dat?

  • Walt Disney ooit ontslagen is bij een krant omdat hij ‘geen originele ideeën‘ zou hebben.

  • Thomas Edison van een docent te horen heeft gekregen dat hij te dom was om überhaupt iets te leren.

  • Michael Jordan uit zijn basketbalteam op de middelbare school is gegooid omdat hij niet genoeg talent zou hebben.

Wat zou er gebeurd zijn als zij na deze ervaring hadden gedacht: ik stop ermee. Dan hadden wij in ieder geval nooit van ze gehoord. Terwijl het best begrijpelijk zou zijn dat zij bij deze tegenslagen hadden gedacht: ik ga verder in een ander veld. Gelukkig hadden ze allemaal een groei mindset.

 

In een onderzoek naar leermotivatie concludeert psychologe Carol Dweck van Stanford University dat er twee mindsets zijn om te reflecteren op leerervaringen: een statische mindset en een groei mindset. Mensen met een statische mindset gaan ervan uit dat talent vast ligt, je wordt ermee geboren en er is niets aan te veranderen. Successen en mislukkingen worden dan ook volledig toegewijd aan de aan- of afwezigheid van talent. Met als gevolg dat zij niet het idee hebben invloed te hebben in de eigen groei en ontwikkeling. Mensen met een groei mindset zijn van mening dat succes en verbetering ontstaat als gevolg van toewijding, doorzettingsvermogen en inspanning. Deze twee basisaannames hebben flinke gevolgen voor hoe iemand in het leven staat en uitdagingen aangaat.

Twee voorbeelden:

Peter heeft een statische mindset. Hij heeft nooit echt moeite hoeven doen om te slagen voor het VWO en behoorde altijd tot de beste in zijn klas. In zijn studie Natuurkunde merkt hij echter dat de stof erg moeilijk is. Wanneer hij een krappe 5 voor zijn eerste tentamen heeft gehaald, concludeert Peter dat hij misschien toch niet zo slim is. Peter denkt erover na om maar te stoppen met de studie.

 

Aan de andere kant hebben we Marieke. Marieke heeft een groei mindset. Marieke heeft altijd flink gestudeerd voor haar cijfers op het VWO en ook altijd mooie cijfers behaald. Ook zij begint een studie Natuurkunde. Zij merkt dat het niveau wel een stuk hoger ligt en haalt ook net een 5 voor haar eerste tentamen. Marieke vraagt zich af of ze wel de juiste leerstrategie heeft toegepast en of er dingen zijn die ze op een andere en betere manier kan aanpakken. Marieke vraagt een inkijkmoment bij de docent aan om samen het tentamen door te spreken.

 

Marieke en Peter zitten in hetzelfde bootje. Toch zal de impact van beiden op het niet halen van het eerste tentamen compleet anders zijn. Het goede nieuws voor Peter is dat een groei mindset aan te leren is. Hieronder lees je een paar tips om een groei mindset te ontwikkelen.

Kijk eens echt eerlijk in de spiegel

Onderzoek welke competenties je in huis hebt waar je sterk in bent. Stel jezelf de vraag hoe het komt dat je daar zo goed in bent geworden. Is het je altijd eenvoudig afgegaan of heb je er hard voor moeten werken en op welke manier heb je dat dan gedaan? Wat heeft je geholpen om beter te worden?

Focus op het proces ipv eindresultaat

Reflecteer op zowel succesvolle als minder succesvolle ervaringen en vraag jezelf af wat je gedaan hebt waardoor iets niet goed ging of juist een succes is geworden. Wat kun je leren uit de situatie? Vraag je ook af wat je zou kunnen doen om te zorgen dat het de volgende keer (nog) beter gaat.

Geef jezelf complimenten voor de voortgang

Vaak zijn mensen pas tevreden als iets volledig gelukt is. Daardoor verliezen ze de voortgang en de ontwikkeling uit het oog, wat demotiverend kan werken. Door juist de focus te leggen op kleine stappen en de vooruitgang die je maakt, blijf je gemotiveerd om te blijven ontwikkelen en te werken om beter te worden.

Wees als Pipi Langkous

Pipi zei ooit: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. Met deze instelling gaat Pipi continu nieuwe uitdagingen en avonturen aan. Misschien lukken ze niet allemaal, maar ze leert er wel van en zal de volgende keer meer beslagen ten ijs komen.

Spiegelgesprek

Wil je wat hulp bij het kijken in de spiegel en heb je behoefte om eens te reflecteren op jou werksituatie? Misschien is een spiegelgesprek van Tornak dan iets voor je.

 

Wouter Hoogenboom

Jun 21, 2017
groei mindset