word basis;Word basis;word;Word;basis;microsoft word;Microsoft Word;microsoft;Microsoft; De Corporatie Academie - Word Basis
Vragen? Bel 0341-820213
Word Basis
Home > Opleidingen > Automatisering > Word Basis

Word Basis

 

Weet jij hoe je een tekst opmaakt in Word? Wil je leren hoe je kolommen, tabellen en paginanummering kan toevoegen in Word? Kortom, wil je graag de basisvaardigheden van Word onder de knie hebben? Volg dan deze Word training!

 

Resultaat:
Wanneer je deze training afgerond hebt, beschik je over de basisvaardigheden om met Word te kunnen werken. De taken die je dan moeiteloos kan voltooien zijn:

 • een document opstellen
 • een document opmaken met diverse handigheden
 • documenten afdrukken.

Mooie bijkomstigheid: je kan de opgedane kennis zowel op je werk als thuis gebruiken!

 

Doelgroep:
Ga jij gebruik maken van Word en wil je je de basisvaardigheden graag eigen maken? Dan is deze training uitermate geschikt voor jou! Naast het opstellen van documenten, wil je ook graag weten hoe je de opgestelde documenten kan voorzien van een mooie opmaak en hoe je deze documenten kan printen.

Om deel te kunnen nemen aan de training dien je te beschikken over een redelijke toetsenbord- en muisvaardigheid. Daarnaast moet de basiskennis van Microsoft Windows bekend terrein voor jou zijn. Hierbij moet je denken aan de volgende vaardigheden: openen en sluiten van programma's, opslaan en terugvinden van bestanden en het verplaatsen van vensters.

 

Werkwijze:
Deze training wordt klassikaal gegeven, waarbij alleen deskundige trainers worden ingezet. Gedurende de gehele training kun je deze trainers benaderen voor al je (brandende) vragen. Tijdens de training Word beschik je over een eigen computer, waarmee je kan oefenen door praktijkgerichte opdrachten te maken.

Waarom deze werkwijze? De praktijk leert dat deze aanpak het leerrendement aanzienlijk vergroot. Het leerrendement kan nog verder vergroot worden door de nulmeting uit de voeren voordat de training plaatsvindt. De reden hiervoor is dat er op deze wijze goed ingeschat kan worden welke onderdelen extra aan bod moeten komen tijdens de training.

 

Programma:

Het lesprogramma is als volgt ingedeeld:

Basisopmaak van teksten verzorgen

 • Invoeren en vervangen van tekst, maken van nieuwe regels en alinea's, invoeren van speciale tekens zoals ë, €, m², à. Automatiseren van invoer met autocorrectie en autoteksten;
 • Spellingscontrole, zoeken en vervangen;
 • Selecteren en opmaken van tekst met diverse mogelijkheden: vet, cursief, onderstrepen, andere lettertypes, lettergrootte en nog veel meer;
 • Gebruik maken van automatische opsommingstekens en nummering. Instellen van regelafstand, afstand voor en na alinea's. Inspringen van teksten op verschillende manieren.

Kop- en voetteksten, tabellen, kolommen, paginanummering

 • Instellen van marges, paginanummering, kop- en voetteksten.

Werken met afbeeldingen

 • Het invoegen en inpassen van een afbeelding in een tekst. Daarbij aanpassingen maken van de afbeelding zoals: grootte wijzigen, bijsnijden en helderheid wijzigen.

Speciale functies gebruiken

 • Tips en tricks

Toetsenbord bediening

 • Werken met sneltoetsen

Afdrukken

 • Afdrukken van het document

 

Investering: € 250,- vrij van btw + € 25,- arrangementskosten + € 31,- documentatiekosten

 

Duur: 1 dag

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.

 

In-company
Meerdere collega’s die deze training willen volgen? Vraag naar de in-company mogelijkheden. Het programma wordt dan afgestemd op jullie leervragen. Mail naar info@decorporatie-academie.nl of bel: 0341-820 213.


Inschrijven

Trainingsagenda