huurrecht;huur recht;introductie;huurrecht introductie voor verhuurmedewerkers;huurrecht introductie;verhuurmedewerker;verhuur medewerker; De Corporatie Academie - Huurrecht introductie voor verhuurmedewerkers
Vragen? Bel 0341-820213
Huurrecht voor verhuurmedewerkers
Home > Opleidingen > Huurrecht, wet- en regelgeving > Huurrecht introductie voor verhuurmedewerkers

Huurrecht introductie voor verhuurmedewerkers

 

Deze training is speciaal ontworpen voor verhuurmedewerkers die dagelijks bezig zijn met het verhuurproces en huurcontracten. Deze module maakt onderdeel uit van de Leerlijn Verhuur. Na afloop van de training heb je de juridische basiskennis omtrent het verhuurproces.

Programma
In deze training worden de wetgeving en regels van het huurrecht rondom het sluiten van huurcontracten van woonruimte en het verhuurproces behandeld. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

 • Hoe komt een huurovereenkomst en afspraken tot stand? Wat zijn de uitgangspunten van de wet? Welke informatie mag/moet je vragen aan de huurder en mag je ook vastleggen?
 • Hoe zit het kader van wetgeving, huurcontract en redelijkheid en billijkheid in elkaar? Wat kun je wel/niet afspreken?
 • Bijzondere afspraken met huurders, zoals bijvoorbeeld tijdelijke contracten.
 • Informatie over woning, woonomgeving en buren: moet de verhuurder de nieuwe huurder vertellen dat hij naast een overlastveroorzaker komt te wonen?
 • Rechten en plichten van de huurder en de verhuurder rondom het verhuurproces: zoals de bezichtigingsplicht, schade aan het gehuurde: voor wie is de schade?
 • Betalen: van de huurprijs: slepers en wanbetalers. Wanneer is ontbinding en ontruiming mogelijk?
 • En wat als de oude huurder een zelfaangebrachte voorziening laat zitten: hoe regelt de verhuurder deze overnames in de contracten?
 • Voortzetting na overlijden en woningruil.
 • Wat als de huurder overlijdt: hoe om te gaan met erfgenamen en het opleveren woning?
 • De inkomenstoets, inkomensgrenzen en toewijzing.
 • Een introductie in de huurprijzen en servicekosten: ook de 70% regeling.
 • Hoe kan een huurovereenkomst eindigen en wat is een huurovereenkomst voor bepaalde tijd?

Voor wie?
Je bent nieuw of onervaren als verhuurmedewerker bij een woningcorporatie en wilt graag op de hoogte raken van juridische vragen rond huur en verhuur. In je werk krijg je veel te maken met vragen van klanten en collega's op het gebied van huurrecht. Wat houden alle regels van het huurrecht nu precies in? Welke rechten en plichten hebben de huurder of de verhuurder? Voor wie is welk onderhoud? Wie is medehuurder en welke rechten heeft deze?

 

Duur 1 dagdeel

Kosten € 250,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 10,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 25,- administratiekosten per dagdeel.


Inschrijven

Trainingsagenda