workshop;burenoverlast;workshop burenoverlast;huurrecht;huur recht;buren;overlast; De Corporatie Academie - Workshop Huurrecht: Burenoverlast
Vragen? Bel 0341-820213
Workshop: Burenoverlast
Home > Opleidingen > Huurrecht, wet- en regelgeving > Workshop Huurrecht: Burenoverlast

Workshop: Burenoverlast

 

Oorzaken en oplossingen van overlast
Harde muziek, blaffende honden, veelvuldige ruzies, scheldpartijen en intimidaties zijn slechts enkele voorbeelden waarbij huurders voor overlast zorgen. Welke taak heb je als verhuurder? En welke maatregelen staan er als verhuurder tot je beschikking om de overlast te beëindigen? Wanneer maak je de stap naar de rechter en welke beslissingen kan een rechter nemen? Aan de hand van de wet, rechtspraak en praktijkvoorbeelden wordt besproken hoe je als verhuurder omgaat met overlastkwestie; vanaf de eerste klacht tot en met een procedure bij de rechter.

 

Doelgroep en werkwijze
Woonconsulenten en medewerkers van verhuurders die in hun praktijk bezig zijn met overlast. Let op: Voordat je gaat deelnemen aan een workshop huurrecht moet je kunnen aantonen dat je op de hoogte bent van de theorie. Dit kan middels het bewijsstuk die je ontvangt na afronding van de e-learning huurrecht (gratis voor leden, € 15,- voor niet-leden) of een bewijsstuk van de training Huurrecht Introductie (niet ouder dan 2 jaar).


Programma

  • Juridisch kader (verplichtingen verhuurder en huurder)
  • Rechtspraak en praktijkvoorbeelden
  • Dossieropbouw
  • Anonieme klachtmeldingen
  • Rol hulpverlening, gemeente en politie
  • Stappenplan
  • Procedure bij de rechter
  • Laatste kans beleid

Duur 1 dagdeel

Kosten € 275,- p.p. vrij van btw (ex. € 10,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 25,- administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda