huurrecht;huur;recht;huur recht;incasso;wsnp;WSNP;wet schuldsanering natuurlijke personen;schuld;schuldsanering; De Corporatie Academie - Huurrecht: Incasso & Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP)
Vragen? Bel 0341-820213
Huurrecht
Incasso & WSNP
Home > Opleidingen > Huurrecht, wet- en regelgeving > Huurrecht: Wet: Incasso & Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen

Huurrecht: Incasso & Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen


Deze training geef je de actuele juridische ins en outs over betalingsachterstanden, ontruimingen vanwege incassoproblematiek en het omgaan met het betalingsverleden van huurder. En welke consequenties gevolgen heeft een WSNP-traject voor de verhuurder?


Omgaan met incassoproblematiek

Deze cursus behandelt wat een verhuurder kan doen om zijn incassobeleid te optimaliseren, waarbij vele vragen aan bod komen. Wat is een effectief een efficiënt incassotraject? Hoe ga je om met huurders die moeite hebben te betalen en slepers? Hoe lang is een ontruimingsvonnis geldig? Wat is de actuele jurisprudentie rond ontruimingen vanwege incassoproblematiek? Kunt u een nieuwe huurder met een slecht betalingsverleden weigeren? U krijgt actuele informatie en jurisprudentie over huurbetalingen, incasso en executie.
Hoe werkt een WSNP-traject en wat kan jij hierin betekenen?
Als de huur niet betaald wordt kan dat betekenen dat er meer aan de hand is. Door hun eigen betalingsgedrag of door omstandigheden kunnen huurders in betalingsproblemen komen. Als de huurder vervolgens succesvol een beroep doet op de WSNP, heeft dat grote gevolgen voor de verhuurder. Welke risico’s loopt een verhuurder en wat kan je doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen? Hoe ziet een WSNP-traject er uit? Wat zijn de rechten en plichten van huurder en verhuurder in dit traject? Wat is de taak van de bewindvoerder en hoe ga je daar als verhuurder mee om? Dit zijn enkele vragen die ook aan bod komen in deze cursus.
Programma
- Juridisch kader
Incasso
- Incassotraject
- Slepers
- Betalingsregelingen
- Executie en ontruiming
- Achterstanden en verhuurbeleid
- Rechtspraak en praktijkvoorbeelden
WSNP
- Wat zijn schulden
- Minnelijke schuldbemiddeling
- Moratorium en dwangakkoord
- Toelating WSNP
- Rechten en plichten tijdens WSNP
- Na de WSNP
- Rechtspraak en praktijkvoorbeelden


Voor wie?
Medewerkers huuradministratie / huurincasso, woonconsulenten, verhuurmedewerkers en andere medewerkers die zich bezighouden met betalingsachterstanden en schuldenproblematiek. 
Let op: Voordat je gaat deelnemen aan een workshop huurrecht moet je kunnen aantonen dat je op de hoogte bent van de theorie. Dit kan middels het bewijsstuk die je ontvangt na afronding van de e-learning huurrecht (gratis voor leden, € 15,- voor niet-leden) of een bewijsstuk van de training Huurrecht Introductie (niet ouder dan 2 jaar).

 

Duur 1 dag.

Kosten € 495,- p.p. vrij van btw (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda