workshop;zav;ZAV;workshop ZAV;zelf aangebrachte voorziening;voorziening;voorzieningen;zelf aangebrachte voorzieningen;huurrecht;huur recht;recht; De Corporatie Academie - Workshop Huurrecht: Zelfstandig Aangebrachte Voorziening (ZAV)
Vragen? Bel 0341-820213
Workshop: ZAV
Home > Opleidingen > Huurrecht, wet- en regelgeving > Workshop Huurrecht: Zelfstandig Aangebrachte Voorziening (ZAV)

Workshop: Zelfstandig Aangebrachte Voorziening (ZAV)

 

Help,mijn huurder is klusser!
Hoe ga je als verhuurder om met de 'klussende' huurder? Bied je de huurder veel vrijheid of leg je het aanbrengen van voorzieningen door de huurder aan banden? De wet geeft een kader en daarbinnen heb je als verhuurder een bepaalde mate van vrijheid om het ZAV-beleid vorm te geven. Welke voorzieningen sta je als verhuurder toe en welke niet, en waarom? Wanneer heeft een huurder recht op een vergoeding en kan een ZAV worden 'overgenomen' door een opvolgend huurder? Hoe zit het verder met voorzieningen voor gehandicapten die in het kader van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning worden aangebracht? Deze en jouw eigen vragen worden tijdens de workshop behandeld.


Doelgroep en werkwijze
Medewerkers vastgoed, verhuurmakelaars, opzichters en woonconsulenten die in hun dagelijkse praktijk vragen over ZAV’s moeten beantwoorden. Let op: Voordat je gaat deelnemen aan een workshop huurrecht moet je kunnen aantonen dat je op de hoogte bent van de theorie. Dit kan middels het bewijsstuk die je ontvangt na afronding van de e-learning huurrecht (gratis voor leden, € 15,- voor niet-leden) of een bewijsstuk van de training Huurrecht Introductie (niet ouder dan 2 jaar).

 

Programma

  • Juridisch kader (toestemming onder voorwaarden, wegneemrecht, wegneemplicht)
  • Onroerende / roerende zaken
  • ZAV en onderhoud
  • ZAV en mutatie ("overname”)
  • Vergoedingsregeling
  • (Gevolg)schade
  • Rechtspraak en praktijkvoorbeelden

Duur 1 dagdeel

Kosten € 275,- p.p. vrij van btw (ex. € 10,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 25,- administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda