Vragen? Bel 0341-820213
Coach Harry Vlaar
Home > Opleidingen > Individuele trajecten en coaching > Coach Harry Vlaar

Coach Harry Vlaar

 

Ik ben Harry Vlaar (1967) en train en coach vanuit mijn bedrijf Vactor (www.vactor.nl) zowel in mijn woonplaats (Hilversum) als op locatie.

 

Ik coach 1 op 1 of on the job. Ik ben organisatiepsycholoog en werk sinds 1994 in de Volkshuisvesting.

Sinds 2002 werk ik als trainer, adviseur en coach. Ik richt mij vooral op de front-office van woningcorporaties en het aansturen ervan.

 

Het tarief bedraagt €330,- per coachinggesprek.

Een coachingsgesprek duurt meestal 1,5 tot 2 uur.

Voorwaarde is dat de locatie binnen een uur rijden vanaf Hilversum te bereiken is. (Valt binnen de straal: Zwolle, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Lelystad)

 

Programma
Mijn kracht is dat ik op meerdere ontwikkelingsgebieden mensen en groepen kan begeleiden. Inhoudelijk ben ik goed thuis in de wereld van woningcorporaties en geef ik regelmatig trainingen en adviezen op gebied van volkshuisvesting, leefbaarheid, het verhuurmutatieproces, incasso en overlastproblematiek.

Op gebied van persoonlijke ontwikkeling ben ik sterk in het helpen ontdekken van eigen drijfveren. Ik kan goed luisteren en dat helpt mijn klanten vaak om de zaken helder te krijgen. Op gebied van persoonlijke vaardigheden ben ik vooral goed in communicatieve vaardigheden, leiding geven, assertiviteit en inzicht in communicatiestijlen en kwaliteiten. Als coach richt ik mij bij voorkeur op professionals die nog niet lang in de sector werkzaam zijn. Ik kan hen helpen door inhoudelijke kennis en door te werken aan inzicht en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te werken bij een woningcorporatie.

 

Enkele recente voorbeelden: Ik heb een medewerker bedrijfsbureau gecoacht om succesvoller om te gaan met collega’s van andere afdelingen. De (directe) communicatiestijl die bij zijn vorige werkgever gewoon was, werkte niet altijd even goed bij de corporatie. Ik heb een leidinggevende gecoacht om medewerkers effectief aan te spreken op hun gedrag en prestaties. Zijn medewerkers hadden in de afgelopen jaren van zijn voorgangers uitsluitend lof en uitstekende beoordelingen gekregen. Het feitelijk functioneren was echter op zijn best matig te noemen. Vandaar dat de corporatie deze manager uit het bedrijfsleven had aangetrokken. Toen deze leidinggevende zijn eerste beoordelingsgesprekken voerde, viel dit helemaal verkeerd bij vrijwel het gehele team. (“ Het was altijd goed en nu ben jij er en deugt er opeens niets meer van. Ligt dat nu aan jou of aan ons? “) Door te werken inzicht op gebied van verleden en cultuur van corporaties besloot de manager een langere periode te nemen om zijn doel te bereiken en verbeterde de verstandhouding met team aanzienlijk.

 

Voor meer informatie over deze coach kun je contact opnemen via 0341-820213 of via info@decorporatie-academie.nl


Inschrijven

Trainingsagenda