train de leerwerkbegeleider;Train de leerwerkbegeleider;begeleider;train de trainer;train de begeleider; De Corporatie Academie - Train de leerwerkbegeleider
Vragen? Bel 0341-820213
Train
de leerwerkbegeleider
Home > Opleidingen > Management en leidinggeven > Train de leerwerkbegeleider

Train de leerwerkbegeleider


Ervaren medewerkers zijn expert in hun vakgebied en kennen het klappen van de zweep. Het zou mooi zijn wanneer nieuwe en minder ervaren collega's va ndeze experts kunnen profiteren. Dit kan door leerwerkbegeleider te worden voor deze 'jongere' collega's.

 

Voor wie
Je bent expert in jouw vakgebied. Je wilt graag je expertise delen met collega's die zich het vak nu eigen maken. Bovendien wil je dit om een effectieve en inspirerende wijze doen.
Werkwijze
In deze training leer je van en met elkaar. De werkvloer en de situatie in jouw corporatie staan centraal. Via een zelf in te brengen case word je je bewust van hoe je zelf met nieuwe kennis in het bedrijf omgaat. Hoe neem je kennis op en tot welke gedragsverandering leidt dit? Hoe houd je deze verandering vast? Waardoor word je wel of juist niet gemotiveerd om te leren en hoe overwin je weerstand?
Je ontvangt een opdracht, die je vooraf uitwerkt. In de training zelf worden verschillende werkvormen afgewisseld: korte theoretische inleidingen, praktische oefeningen, eigen casuïstiek, tips & trucs, verschillende werkvormen en een persoonlijke intake via de mail. In de tussenperiode bereid je een tweede opdracht voor, zodat je in de laatste bijeenkomst kennisoverdracht kunt oefenen. Je oefent met een thema waar je zelf veel kennis van hebt, zoals je dat ook in de praktijk doet of wilt doen.
Vier weken na de laatste bijeenkomst vindt een telefonisch 'uittake' plaats, waarna je een certificaat van deelname ontvangt.
Programma
  • Leercyclus van Kolb en verschillende leerstijlen
  • Eigen leerstijl
  • Didactische vaardigheden
  • Aandacht voor eigen casuïstiek
  • Verschillende werkvormen
  • Omgaan met feedback
  • Borging in de organisatie; hoe weet je of iemand leert?Wil je meer begeleiding?
Het is mogelijk om na de training extra coaching op jouw rol als leerwerkbegeleider inclusief een persoonlijk ontwikkelplan bij te boeken.

Duur 2 losse dagdelen

 

Kosten €  425,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda