Zet je talenten goed in;talent;talenten;zet je talenten in;zet je talenten goed in;MBTI;mbti; De Corporatie Academie - Zet je talenten goed in - MBTI
Vragen? Bel 0341-820213
Zet je talenten goed in
MBTI
Home > Opleidingen > Management en leidinggeven > Zet je talenten goed in - MBTI

Zet je talenten goed in - MBTI

 

Hoe zet je de kwaliteiten van medewerkers effectief in en hoe vergroot je hun toegevoegde waarde? Dit zijn vragen waar je als manager steeds meer mee geconfronteerd wordt. De Myer Briggs Type Indicator (MBTI) wordt in het bedrijfsleven veel gebruikt om inzicht te krijgen in persoonlijke kwaliteiten. Deze training geeft je inzicht in hoe je het talent van je medewerkers optimaal kunt benutten.

(Incompany ook mogelijk deze training te volgen op basis van Discovery Insights, Profile Dynamics en DISC)

Resultaat:
Na het volgen van deze training:
  • heb je zicht op de individuele kwaliteiten van medewerkers
  • heb je een concrete basis om met medewerkers in gesprek te gaan over hun persoonlijke ontwikkeling om hun toegevoegde waarde binnen de organisatie te vergroten
  • kun je de samenwerking binnen een team optimaliseren door praktische toepassing van MBTI

 

Doelgroep:
Voor (direct) leidinggevenden, managers en teamleiders die graag meer zicht willen krijgen op het aanwezige talent binnen het team.

 

Werkwijze:
Deze trainingsdag staat helemaal in het teken van ervaren, interactie met collega-managers en doen. Een praktische en effectieve dag die precies die onderwerpen behandelt die passen bij jouw persoonlijke leerdoelen. Daarmee zijn onze trainingsdagen een combinatie van training en intervisie. We vinden het belangrijk dat leren 'leuk' is en direct toepasbaar in de praktijk. Daarbij kiezen we altijd de positieve insteek: talent en kwaliteiten zijn ons uitgangspunt. We werken met groepen van maximaal 8 personen, zodat je de aandacht krijgt die je verdient.

 

Programma:
MBTI gaat uit van de theorie dat mensen voorkeuren hebben en daardoor bepaalde dingen makkelijker doen met minder moeite. Het brengt 16 verschillende persoonlijkheidstypen in kaart met hun eigen talenten en valkuilen. Tijdens deze training leer je de basistheorie van MBTI kennen en hoe je deze theorie kunt toepassen in de praktijk. Na deze dag kijk je met een vernieuwde blik naar de medewerkers in je team.

 

Ochtend: MBTI theorie
Je maakt kennis met de MBTI theorie. Na een korte uitleg staat de ochtend in het teken van het ervaren van de theorie. Aan de hand van prikkelende vragen, leuke oefeningen en praktische voorbeelden krijg je inzicht in je eigen talenten, kwaliteiten en valkuilen en die van je medewerkers.

 

Middag: MBTI in de praktijk
De middag staat in het teken van leuke en praktische oefeningen om MBTI praktisch toepasbaar te maken. Op deze manier krijg je nog meer inzicht in de kwaliteiten en eigenschappen van je medewerkers en leer je MBTI-voorkeuren op de werkvloer te herkennen. Ook leer je hoe je je medewerkers kunt aanmoedigen hun kwaliteiten nog beter te benutten.

 

Digitale leeromgeving
Ondersteunende theorie krijg je digitaal in een online leeromgeving.Hierin vind je niet alleen de onderwerpen die tijdens de training de revue zijn gepasseerd, maar ook interessante artikelen en documenten.

Voorbereiding en e-coachingsopdrachten
Voorafgaand aan de training ontvang je een digitale intake waarmee we je leerwensen inventariseren. Deze neemt de trainer mee in de voorbereiding van de training. De trainingsdag sluit je af met het formuleren van persoonlijke actiepunten: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd? Na de training heb je de mogelijkheid via persoonlijke e-coaching in contact te blijven met de trainer. Zo kun je delen waar je in de praktijk tegenaan loopt en ontvang je persoonlijke feedback.

Investering: € 375,00 vrij  van BTW

 

Deze training is onderdeel van een leiderschapsprogramma, bestaande uit 3 trainingen: Positief managen, zet je talenten goed in - MBTI en succesvol in gesprek met je medewerker. Als je dit programma volgt betaal je € 1555,- in plaats van € 1800,-.

Trainingsduur: 1 dag + 3 maanden e-coaching

 

Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.

 

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen via 0341-820213 of via info@decorporatie-academie.nl


Inschrijven

Trainingsagenda