adviseren;Adviseren;adviseren met impact;impact;Adviseren met impact; De Corporatie Academie - Adviseren met impact
Vragen? Bel 0341-820213
Adviseren met impact
Home > Opleidingen > Mondelinge communicatie > Adviseren met impact

Adviseren met impact

Je hebt voor jouw externe of interne klant een ijzersterk advies. Je argumenten om het advies te gaan doorvoeren snijden hout. Toch is de klant niet overtuigd, lijkt te twijfelen of veegt het advies van tafel. Wat gaat hier mis? Besluitvorming kan een mistig proces zijn waarbij allerlei onbekende of irrationele factoren een rol spelen. Bovendien, adviseren is lastig, juist door het ontbreken van macht en middelen.
Om daar vat op te krijgen dien je de 'gebruiksaanwijzing' van jouw klanten te kennen, informatie op tafel te krijgen en jouw adviezen in de juiste vorm en inhoud aan te bieden. En minstens net zo belangrijk dien je vaardigheden in huis te hebben waarmee je de klant bereid krijgt om daadwerkelijk in actie te komen of zaken anders te gaan aanpakken.
Voor wie:
Adviseren is een onderdeel van je werk. Je wilt je adviesrol bewust en effectief hanteren en je weet dat je adviesstijl en -gedrag daarin bepalend kunnen zijn.
Werkwijze:
In deze interactieve training worden theorie en modellen afgewisseld met opdrachten, oefeningen, simulaties en zelfreflectie. In de tussenliggende periode maak je opdrachten zodat je de leerstof en ervaringen integreert in jouw praktijk. Er worden eigen praktijkcases geoefend met een trainingsacteur.

 

Programma:
Dag 1
  • Inzicht in adviesrollen en het adviesproces
  • Ontdekken van de eigen voorkeursrol
  • Invloedstijlen verkennen en versterken
Dag 2
  • Krachtenvelden actorenanalyse maken
  • Omgaan met weerstand
  • Oefenen van praktijksituaties rondom adviesgesprekken
Resultaten:
  • Je bent in staat jouw adviesrol met grotere doortastendheid, meer resultaat en strategisch inzicht uit te voeren
  • Je hebt inzicht in de fasering en opbouw van het adviesproces
  • Je weet hoe je de verschillende actoren in het adviesproces in kaart kunt brengen
  • Je weet door de verworven inzichten welk invloedgedrag en welke adviesrollen je kunt aannemen die passen bij de situatie en jouw gesprekspartners

Duur 2 dagen

 

Kosten € 850,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 50,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda