omgaan met personen met psychische stoornissen;stoornis;stoornissen;psychisch;personen met stoornissen;personen met psychische klachten;klachten;verwarde personen;verward; De Corporatie Academie - Omgaan met personen met psychische stoornissen
Vragen? Bel 0341-820213
Omgaan met personen
met psychische stoornissen
Home > Opleidingen > Mondelinge communicatie > Omgaan met personen met psychische stoornissen

Omgaan met personen met psychische stoornissen


 

Je kunt in jouw werk regelmatig te maken krijgen met personen met een psychische stoornis. Zeker met alle veranderingen die in de zorgsector plaatsvinden. Mensen die zorg of hulpverlening nodig hebben, wonen steeds vaker thuis en zijn jouw huurder. Vaak geeft dat geen problemen, maar er zijn ook bewoners waarbij het rustig meedoen in hun eigen woonomgeving problemen oplevert door hun ziekte of psychische beperking. Hoe herken je dit bij je huurder en wat kun jij doen in het contact? Moet je meegaan in het soms ‘rare’ verhaal van je huurder of juist er tegen in. Deze cursus gaat hierop in.

 

De training bestaat uit 3 dagdelen en staat in het teken van enerzijds het leren herkennen van de verschillende ziektebeelden. Hoe ontstaat een ziekte of verslaving, wat gebeurt er in het hoofd van degene die een dergelijke ziekte heeft en wat doet de ziekte met de communicatie en omgangsmogelijkheden. De workshop wordt gegeven door Diana Vaartjes, een trainer die kan bogen op de nodige praktijkervaring met afwijkend gedrag in o.a. de zorgverlening.


Duur 1,5 dag


Kosten € 650,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 35,- arrangementskosten) en documentatie

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.

 

Programma

  • Signalen van gezond & ongezond gedrag. De grens tussen normaal en abnormaal
  • Psychische problemen, verslaving en oorzaken:
  1. Psychosen & Schizofrenie
  2. Stemmings- en angststoornissen
  3. Autisme & ontwikkelingsstoornissen
  4. Dementie
  5. Persoonlijkheidsstoornissen
  6. Verslaving
  • Do's & don'ts bij huurders met psychische problemen en het inschatten van moeilijkheden in de communicatie.
  • Eigen grenzen & doorverwijzing naar collega's en/of instanties.


Inschrijven

Trainingsagenda