kracht van lichaamstaal;lichaamstaal;communicatie;communiceren;kracht van lichaamstaal in de communicatie;De kracht van lichaamstaal; De Corporatie Academie - De Kracht van Lichaamstaal in de communicatie
Vragen? Bel 0341-820213
Kracht van lichaamstaal
Home > Opleidingen > Mondelinge communicatie > De Kracht van Lichaamstaal in de communicatie

De Kracht van Lichaamstaal in de communicatie

 

Ongeveer 90% van de communicatie wordt bepaald door onze houding, uitstraling en hoe we iets zeggen en 10% door wat we zeggen. Maar weet jij van jezelf wat je uitstraalt en welke indruk je achter laat op je omgeving? Inzicht in je eigen lichaamstaal maakt je zelfverzekerder en inzicht in de non-verbale communicatie van anderen maakt je een prettige gesprekspartner. Je voelt situaties beter aan en kunt hierop anticiperen. Tijd om in die 90% te duiken! In deze training krijg je antwoord op de vraag: 'Wat is de kracht van mijn lichaamstaal en hoe kan ik dat positief sturen en inzetten in contact met anderen?'. De Kracht van Lichaamstaal is een interactieve training met een ontspannen sfeer waarin veel wordt gelachen.

 

Voor wie

Mensen die hun eigen lichaamstaal en die van klanten en collega's willen herkennen en doelgerichter willen communiceren. De kracht ervaren van eigen houding en uitstraling en bewust willen worden van de invloed en de effecten hiervan. En voor iedereen die hun uitstraling op het werk willen versterken en zich hierdoor professioneler en zelfverzekerder willen presenteren. Tijdens deze ludieke en leerzame training ga je enthousiast en praktisch aan de slag met inspirerende oefeningen.
Maatwerk
Het programma wordt aangescherpt op de wensen van de deelnemers.
Challenges: leren door te doen
Na een workshop ben je geïnspireerd en weet je precies wat je morgen anders gaat doen. Maar het geleerde in praktijk brengen kan soms nog best lastig zijn. Diverse onderzoeken bevestigen dat gedragsverandering ontstaat als je nieuw gedrag direct in de weken na het eerste leermoment beoefent en als je dit gedrag opdeelt in kleine stappen (steps to milestones). Wij helpen jou hierbij met challenges. Challenges zijn korte opdrachten die jou activeren om nieuw gedrag in de praktijk te oefenen. Het zijn opdrachten binnen diverse skills, ontwikkeld door ervaren opleidingsprofessionals en trainers van Jobtraining. Bij elke challenge ontvang je een learning bite. Dit is een filmpje of artikel dat aansluit bij jouw challenge. Na de workshop ontvang je 6 weken lang, elke week een challenge. Als je de challenge hebt volbracht, vink je deze af, geef je aan hoe leerzaam je de challenge vond en wat je ervan hebt geleerd. Waarom challenges effectief zijn:
• Kracht van herhaling: 6 momenten waarop je nieuw gedrag oefent
• Leren door te doen in kleine stapjes (steps to milestones)
• Peer to peer leren: met elkaar in de praktijk
• Verdieping van het geleerde in de workshop door learning bites 
• Zichtbaar nieuw gedrag in de praktijk

 

Programma
- Lichaamstaal: houding, gedrag en communicatie.
- Eerste indruk: feedback geven en ontvangen op jouw houding en uitstraling.
- Non-verbale signalen en hun betekenis: zoals handdruk, voetenwerk en statusgedrag.
- Oefeningen: ervaar de verschillende manieren waarop je lichaam spreekt en het daarmee jouw denken beïnvloedt.
- Lichaamstaal van anderen lezen: gebaren, kleding en liegen.

 

Resultaten

- Je bent je bewust van jouw houding en uitstraling.
- Je hebt tips ontvangen om jouw non-verbale communicatie te versterken.
- Je kent de kracht van oogcontact, gebarentaal, stemgebruik, mimiek en uiterlijkheden.
- Je kan lichaamstaal van klanten en collega's interpreteren.
- Je communiceert doelgerichter en kan gesprekken positief sturen.
- Je hebt samen met collega's een energieke sessie meegemaakt waarbij veel is gelachen.


Duur 1 dag

 

Kosten € 550,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda