Vragen? Bel 0341-820213
Gesprekstechniek à la carte
Home > Opleidingen > Mondelinge communicatie > Workshop: Gesprekstechniek à la carte

Gesprekstechniek à la carte

 

 

Die meneer die van de hak op de tak springt. Of die mevrouw die eerst het wel en wee van de kleinkinderen met je wil bespreken, voordat ze tot de kern van haar vraag komt. Wie kent ze niet? Valt er met zulke klanten wel een effectief gesprek te voeren? En zo ja, hoe je dat dan? En dan die collega die altijd de leuke klusjes voor je neus wegkaapt en de vervelende klussen voor jou laat liggen. Hoe ga je daar het gesprek over voeren zonder onmiddellijk in een vervelende sfeer terecht te komen?

 

Voor wie

Medewerkers die aan de slag willen met de voor hen uitdagende gesprekken.

 

Werkwijze

Communiceren leer je door te doen. Daarom wordt in deze training vooral geoefend. Voorafgaand aan de training draag jij minimaal 1 praktijksituatie aan waarmee je wilt oefenen. Om jouw praktijk zo dicht mogelijk te naderen, maken we de gehele dag gebruik van een trainingsacteur. Het meest interessant is natuurlijk om te kijken naar gesprekken en klantencontacten die jij ervaart als lastig of uitdagend. Na de training heb jij inzicht in hoe jij ook deze gesprekken met meer gemak, plezier en resultaat kunt voeren. Je krijgt maatwerk suggesties voor een effectievere communicatie en gelegenheid om daarmee te oefenen.

 

Programma 

De onderwerpen die in deze workshop aan de orde komen:

  • Doelgerichte gespreksvoering;
  • Leidinggeven aan een gesprek;
  • Structuur aanbrengen in een gesprek;
  • Gespreksvaardigheden: luisteren, samenvatten, vragen stellen en doorvragen;
  • Omgaan met emoties van de klant

De invulling van het programma worden bepaald door de praktijksituaties die de deelnemers van te voren aandragen.

 

Resultaten

Je hebt inzicht in hoe jij de voor jou lastige klantgesprekken  met meer gemak en plezier kunt voeren. Je hebt de vaardigheden geoefend die je hierbij helpen.

 

Duur 1 dag

 

Kosten € 495,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda