assertiviteit;assertief;assertiever;nee zeggen;grenzen stellen;doelen; De Corporatie Academie - Omgaan met verandering
Vragen? Bel 0341-820213
Omgaan met verandering
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling - persoonlijke effectiviteit > Omgaan met verandering

Omgaan met verandering

 

Hoe blijf jij jezelf en beweeg je toch mee in de steeds veranderende wereld om je heen?

 

Hoe ga jij om met verandering? Nu functies en organisaties continu in beweging zijn, betekent dat al snel dat er aanspraak gemaakt wordt op je aanpassingsvermogen. Je bereidheid om mee te bewegen, te schakelen, te improviseren. Pas jij je makkelijk aan of is er iets wat je daarvan weerhoudt?

 

Resultaat:
Na het volgen van deze training:

▪              Inzicht in het proces van verandering en het gevoel van onveiligheid

▪              Zicht op je eigen natuurlijke reactie bij verandering en daar positief naar leren handelen

▪              Je eigen invloed in een veranderproces vergroten

 

Doelgroep:
Voor iedereen die meer rust wil vinden in een snel veranderende omgeving en graag beter met verandering wil leren omgaan.

 

Werkwijze:
Onze trainingsdagen staan helemaal in het teken van oefenen, ervaren en interactie met medecursisten. Daarbij kiezen we altijd de positieve insteek: waar ben je goed in? En wanneer sta jij in je kracht? We vinden het belangrijk dat leren ‘leuk’ is en direct toepasbaar in de praktijk. Dat betekent dat onze trainingen praktisch en effectief zijn en precies die onderwerpen behandelen die passen bij jouw persoonlijke leerdoelen. We werken met groepen van maximaal 8 personen, zodat je de aandacht krijgt die je verdient.

 

Programma:

Wat maakt dat je moeite hebt met veranderen? Wat belemmert je? De training geeft je inzicht in jouw natuurlijke reactie bij verandering. Daarnaast krijg je inzicht in het proces van verandering, ieder veranderproces bestaat namelijk uit verschillende fases. Stap voor stap krijg je grip op wat verandering met je doet en leer je hiermee om te gaan. Je wordt je bewust van wat je tegenhoudt en wanneer je weerstand ervaart. Tijdens deze training laten we je ervaren hoe het is om verandering te zien als uitdaging en niet als ongemak of probleem.

 

Ons brein en verandering

Wat gebeurt er precies in je hoofd?

 

De fases van het veranderproces

Wat gebeurt er in welke fase?

 

Je invloed vergroten

Je ervaart aan den lijve hoe je in tijden van verandering je invloed kunt vergroten

 

Verandering als uitdaging

 

Hoe maak je verandering leuk en hoe creëer je nieuwe kansen?

 

Investering: € 375,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 65,- arrangementskosten)

Duur: 1 dag

 

De arrangementskosten zijn € 65,-. Soms zullen we de training organiseren bij een woningcorporatie die lid van ons is. In dat geval zijn de arrangementskosten € 25,- en deze zullen volledig worden teruggegevenaan de betreffende corporatie. Ben je geen lid van De Corporatie Academie? Dan betaal je naast de arrangementskosten € 25,- administratiekosten per trainingsdag.

 


Inschrijven

Trainingsagenda