persoonlijk leiderschap;persoonlijk;leiderschap;leider;leiding;leidinggeven;leiding geven; De Corporatie Academie - Persoonlijk leiderschap
Vragen? Bel 0341-820213
Persoonlijk leiderschap
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling > Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

 

In deze training leer je zelf het heft in handen te nemen. Je krijgt inzicht in eigen drijfveren en overtuigingen en je leert deze effectiever in te zetten. Hierdoor ben je in staat situaties vanuit jouw persoonlijke kracht effectief te beïnvoeden.

 

Resultaat

Na het volgen van deze training heb je een duidelijk beeld van de persoonlijke bijdrage die jij wilt leveren in de werksituatie. Je zet een volgende stap in de manier waarop je jouw omgeving wilt beïnvloeden.

 

Doelgroep

Medewerkers die in hun rol duidelijker de eigen regie willen nemen en met een gerust hart knopen willen doorhakken in de werksituatie.

 

Werkwijze

In een groep van 6-8 deelnemers leer je met en van elkaar. De sfeer is informeel en nodigt uit om ervaringen te delen en eigen casuïstiek in te brengen. Naast de bijeenkomsten vindt met ieder individueel een intake- en coachgesprek plaats. Een gedeelte van het programma vindt plaats tijdens een wandeling in de natuur.

 

Programma

 

Vooraf

 

De training start met een intakegesprek van 1 uur waarin je met de trainer bespreekt of het programma voldoende aansluit bij jouw persoonlijke leervraag.
Tussen het intakegesprek en dag 2 wordt de 360 graden meting 'invloed' uitgezet. Deze meting geeft een helder beeld van hoe jouw beïnvloedingsgedrag door jezelf en je omgeving ervaren wordt. Je beantwoordt hiervoor zelf een vragenlijst en nodigt daarnaast 5 waarnemers uit.

 

Dag 1

 

Kennismaking en introductie van het programma.
Naar aanleiding van een opdracht die je voorafgaand aan dag 1 maakt, deel je met groepsleden wat je uit de training wilt halen en welk concreet resultaat je wilt bereiken. Door de feedback van anderen ervaar je wat je al meebrengt op het gebied van persoonlijk leiderschap, waardoor je je doelstellingen kunt aanscherpen.

 

Dag 2

 

Tijdens de ochtend van dag 2 krijg je een terugkoppeling van de resultaten van de meting 'invloed'. 
's Middags maken we een wandeling in de natuur, die je 'uit het hoofd' haalt. Met behulp van opdrachten kom je dicht bij je eigen drijfveren en ambitie. Hierdoor ervaar je duidelijk wat je als persoon bij wilt dragen aan je omgeving en hoe je hieraan richting kunt geven. Met de opbrengst van deze dag ga je aan de slag in je werkomgeving.

 

Omdat een gedeelte van deze dag buiten plaatsvindt, is wandelkleding (o.a. stevige schoenen) gewenst.

 

Dag 3

 

Tijdens dag 3 presenteer je in de groep welke acties je ondernomen hebt en wat je gecreëerd hebt in je werkomgeving. Je kiest hiervoor een eigen vorm. De groep vormt de spiegel voor ieders resultaten en is middel tot reflectie.

 

Investering

Deze training kost € 1450,-


Duur

Deze training duurt 3,5 dag: een intakegesprek + 3 trainingsdagen + een individueel coachgesprek


Inschrijven

Trainingsagenda