workshop;kleur en uitstraling;kleur;uitstraling;Workshop: Kleur en uitstraling;kleuren;stralen;kleuranalyse;kleurenanalyse;kleding;kleren; De Corporatie Academie - Kleur en uitstraling in de zakelijke werkomgeving
Vragen? Bel 0341-820213
Kleur en uitstraling
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling - persoonlijke effectiviteit > Kleur en uitstraling in de zakelijke werkomgeving

Kleur en uitstraling in de zakelijke werkomgeving

 

Niet alleen woorden en lichaamstaal zorgen voor communicatie, ook kleuren brengen een boodschap over. Sta jij wel eens stil bij de kleuren die jij in jouw werk draagt? Wil je meer kleur dragen, maar weet je niet welke? Door bewust te kiezen voor kleding in kleuren die jouw expertise ondersteunen, word je meer zichtbaar en vergroot je jouw impact als professional. In de workshop 'Kleur en uitstraling in de zakelijke werkomgeving' krijg je antwoord op de vraag met welke kleuren jij jouw professionele optreden stijlvol en krachtig uitdraagt. De workshop is inclusief een korte individuele kleurenanalyse per deelnemer zodat jij weet in welke kleuren jij gaat stralen.

 

Resultaat:
Na afloop van de workshop weet je:

  • In welke kleuren je gaat stralen en hoe je deze kleuren kunt combineren
  • Meer over de symbolische betekenis van kleuren
  • Dat je met het dragen van de voor jou optimale kleuren een vitale, professionele en succesvolle indruk maakt
  • Hoe je kleur en contrast kunt inzetten bij het vergroten van jouw zichtbaarheid in het professionele optreden.

Met als resultaat: een accentuering van jou als persoon en een mooie, sterke en professionele (eerste) indruk.

 

Doelgroep:
Voor iedereen (man & vrouw!) die meer wil weten over het gebruik van kleur in werksituaties en hoe hij of zij met het dragen van zijn of haar mooiste kleuren de verschijning completer, meer zichtbaar en uitgesprokener maakt.

 

Werkwijze:
De trainer vindt het belangrijk dat de stof direct toepasbaar is in de praktijk. Dat betekent dat het theoretische deel wordt afgewisseld met oefeningen. Om maximale individuele aandacht te geven en bij iedereen een individuele kleurenanalyse af te nemen, werkt de trainer met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. In de training staat het geven van positieve feedback centraal.

 

Programma:
We starten met een inleiding over kleur en een uitleg over het onderscheid tussen warme en koele kleuren. Hierna volgt een toelichting over de kleursymboliek in werksituaties en bespreken we het effect van kleurcontrast. Welke boodschap zenden kleuren en kleurcombinaties uit? Welke kleuren hebben een formele en welke kleuren hebben een informele uitstraling? Waarom staat bij iemand de ene kleur wel en de andere kleur niet? Elke deelnemer krijgt een korte kleurenanalyse om vast te stellen welke kleuren het beste passen. Met verschillende kleurkragen - die beurtelings om je heen worden gedrapeerd - ontdekken we welke kleuren met jouw natuurlijke kleurenpalet harmoniëren en welke kleuren minder goed bij je passen. Hierbij kijken we naar de kleur van je huid, je haar en je ogen.

 

Na afloop krijg je een werkboek en kleurkaart mee naar huis.

 

Deze workshop is goed te volgen in combinatie met de workshop Meer impact met de juiste kleding. Beide workshops kunnen op 1 dag gevolgd worden.

 

Investering € 150,- excl. btw + arrangementskosten + € 18,15 materiaalkosten

 

Duur 3 uur

 

De arrangementskosten zijn € 65,- per dag. Soms zullen we de training organiseren bij een woningcorporatie die lid van ons is. In dat geval zijn de arrangementskosten € 25,- en deze zullen volledig worden teruggegevenaan de betreffende corporatie. Ben je geen lid van De Corporatie Academie? Dan betaal je naast de arrangementskosten € 25,- administratiekosten per trainingsdag.

 


Inschrijven

Trainingsagenda