druk van de ketel;druk;ketel;stress;werkstress;stress is fijn;timemanagement; De Corporatie Academie - Lean White Belt (2-daagse)
Vragen? Bel 0341-820213
Lean
White Belt
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling > Lean White Belt (2-daagse)

Lean White Belt (2 daagse)

 

Na de training weet je wat Lean is, heb je geoefend met belangrijke basistechnieken en ga je met concrete verbeterideeën terug naar je organisatie.

 

Voor wie

Deze training is gericht op personen zonder of met beperkte kennis van of ervaring in Lean. Het programma is uitermate geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en procesverbeteraars die met Lean in hun organisatie willen starten of werken in een organisatie die hier reeds mee gestart is. De training wordt ook incompany aangeboden. De Lean theorie wordt zo direct gekoppeld aan jullie praktijk.

 

Werkwijze

De training wordt gegeven door twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zoveel ervaring én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij elk blok hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.


Programma

 

Dag 1 = Lean in vogelvlucht

 

Je krijgt een overzicht van de belangrijkste principes van Lean: waarde, waardestroom, flow, pull, perfectie en Lean houding en gedrag. In een simulatiespel ervaar je de kracht van Lean, een mooie gezamenlijke basis voor de rest van de training.

's Middags bespreek je welke impact Lean in een organisatie kan hebben. Vervolgens ga je dieper in op het principe waarde en oefen je met het KANO model: een instrument voor het inzichtelijk maken van klantwaarde.

 

Dag 2 = Waardestroomanalyse

Met behulp van de waardestroomanalyse ga je op zoek naar de acht verspillingen. Dit doe je aan de hand van een praktijkcase. Samen met de trainers breng je alle processtappen van de waardestroom in kaart als startpunt voor het verbeteren. Je bespreekt de huidige situatie, de ideale situatie en de toekomstige situatie.

 

Kaizen

Tenslotte maak je kennis met de stappen van Kaizen, de Japanse aanpak voor het oplossen van problemen. Ook hier ga je mee oefenen. Er is een praktijkcase waarbij je het probleem van een hoteldirecteur gaat oplossen.

 

Investering € 1485,- BTW vrijgesteld, incl. lunch en een boek over de basis van Lean. Tegen een meerprijs kun je gebruik maken van een hotelovernachting (€ 90,- per overnachting, excl. btw) en/of diner (€ 40,- per diner, inclusief drank tijdens diner, excl. btw)

 

Duur 2 dagen

 

De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn. Dit is de ideale plek voor de training, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze.

 


Inschrijven

Trainingsagenda