mediation;Mediation;mediator; De Corporatie Academie - Mediation
Vragen? Bel 0341-820213
Mediation
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling > Mediation

Mediation

 

Training
Kennis van conflicthantering en het beschikken over goede mediation- en bemiddelingsvaardigheden is essentieel voor iedere professional. Professionals die een mediation opleiding hebben gevolgd zijn vaak effectiever in hun werk doordat zij goed kunnen reflecteren, beter in staat zijn om met conflicten om te gaan en sterker zijn in beïnvloeden.

 

Deze mediation opleiding is een compacte en praktijkgerichte opleiding in 4 dagen om mediator te worden. Je krijgt kennis en inzicht in het mediationproces en in jouw rol als mediator of bemiddelaar. Daarbij besteden wij veel aandacht aan conflicthanteringsvaardigheden. Je krijgt inzicht in het gedrag van mensen die bij een conflict betrokken zijn en leert hoe je hier professioneel mee om kunt gaan. Je wordt je bewust van jouw eigen houding, visie en waarden in conflicten. Daarnaast leer je jouw sterke eigenschappen kennen en ontwikkelpunten als mediator of bemiddelaar.

 

Voor wie?
Voor iedereen die regelmatig met spanningen, onenigheden, geschillen of conflicten wordt geconfronteerd en gezamenlijk een oplossing nastreeft. De basisvaardigheden die je leert, kun je toepassen als je direct bent betrokken bij een conflict, maar ook als je een begeleidende derde bent in conflictsituaties van anderen. De training biedt handvatten om als zelfstandig mediator aan de slag te gaan.

 

Werkvormen
De cursusdagen zijn gevarieerd en levendig. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 15 deelnemers en 2 trainers. Naast theoretische overdracht leer je door rollenspellen, casussen, zelfassessment en feedback. Je oefent een aantal keren met acteurs, ook de trainer zal als acteur optreden (PAC methode). Tijdens de opleiding zal er veel individuele aandacht zijn en werk je aan jouw persoonlijke ontwikkelpunten. Je krijgt persoonlijk in een 1 op 1 gesprek feedback en advies van de trainer.

Duur 
De basis mediation opleiding bestaat uit 2 modules van 5 dagdelen in 4 dagen:

 

Dag 1: 9:30 - 20:00 (inclusief diner, exclusief overnachtingskosten á ± € 69,-)
Dag 2: 9:30 - 16:00
Dag 3: 9:30 - 20:00 (inclusief diner, exclusief overnachtingskosten á ± € 69,-)
Dag 4: 9:30 - 16:00

 

Een eventuele overnachting kun je naar wens zelf reserveren bij: conferentiecentrum Kaap Doorn.

 

Kosten

€ 1500,-, vrijgesteld van BTW inclusief literatuur, documentatiemap, DVD van de mediation, lunch, certificaat, diner.

 

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen via 0341-820213 of via info@decorporatie-academie.nl

 

Programma

 • Wat is mediation?
 • De verschillende stadia van het mediationproces
 • Communicatievaardigheden
 • De dynamiek van conflicten
 • De houding van de mediator
 • Ruziegedrag, escalatiefases en interventies
 • Complexe situaties
 • Feedback geven en ontvangen
 • NLP
 • Afronding mediation.

Vervolgtraject - ADR International Certified Mediator

Na het afronden van deze training is er de mogelijkheid om door te gaan voor scholing tot ADR Certified Mediator bij het ADR International Register. Dit programma bestaat uit 2 opeenvolgende dagen en een examen:

 1. Tijdens de eerste dag leer je nieuwe mediationvaardigheden en ga je dieper in op het mediationschap.
 2. Tijdens de tweede dag ga je in op de juridische achtergrond van het mediationschap en krijg je alle juridische handvatten toegereikt die je kunt toepassen per mediationfase.
 3. De opleiding wordt afgerond met een online examen bij het ADR. Hiervoor kun je zelfstanding inloggen op de website van het ADR.

Kosten hiervoor zijn € 1000,- voor het bovenstaande pakket, exclusief literatuur, overnachting á € 69,- en optionele extra oefendagen. Voor meer informatie over dit vervolgtraject kun je contact met ons opnemen.


Inschrijven

Trainingsagenda