mindful;mindfulness;focus;focussen;mindfulness de kracht van focus;kracht van focus;mindfulness: de kracht van focus;wouter de jong;wouter;de jong; De Corporatie Academie - Mindfulness: de kracht van focus
Vragen? Bel 0341-820213
Mindfulness
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling > Mindfulness: de kracht van focus

Mindfulness: de kracht van focus

 

Trainer Wouter de Jong was op Blue Monday te gast bij RTL Late Night. Bekijk hier het fragment.

 

Wat ga je leren met mindfulness:


Zoals je je spieren in de sportschool traint, kun je ook de vaardigheid van mindfulness trainen. Je leert de aandacht te focussen, zodat die niet willoos heen en weer schiet tussen toekomst en verleden, maar daar waar jij hem hebben wilt. Focus op het werk, zonder afleiding.

 

Het is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk te leren omgaan. Je verhoogt je focus op het lichaam zodat je vroegtijdig stresssignalen kunt opmerken en daar constructief op in kunt spelen. Energiemanagement voor de lange termijn.

 

Mentaal leer je aandachtig om te gaan met jouw eigen disfunctionele gewoontepatronen, zodat je hier bewuster en in meer vrijheid mee om kan gaan. Het opent de weg naar meer focus en creativiteit in het werk. Effectiever en plezieriger werken.

 

Effecten mindfulness op de werkvloer:

In het afgelopen decennium is er een stroom van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd met de effecten van mindfulness. De uitkomsten laten telkens de positieve effecten zien op het cognitieve, emotionele en fysieke functioneren.

Door mindfulness neemt de betrokkenheid toe zonder dat je opbrandt, kun je beter inspelen op nieuwe veranderingen en ga je effectiever om met je tijd, emoties, stress en collega's.

Training Mindfulness op het werk


In de training 'Mindfulness op het werk' bieden wij een 8 weekse training gebaseerd op de wereldwijd bewezen MBSR (Mindfulness Bases Stress Reduction). Wij hebben de training zo gespecialiseerd voor toepassing in organisaties.

 

De training bestaat uit 8 x 2,5 uur met huiswerkopdrachten, bestaande uit het dagelijks beoefenen van aandachtsoefeniningen en het maken van opdrachten.

 

Duur 8 bijeenkomsten van 2,5 uur

 

Kosten € 895,- p.p. excl. btw

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda