Vragen? Bel 0341-820213
Visueel denken en veranderen
Home > Opleidingen > Persoonlijke ontwikkeling - persoonlijke effectiviteit > Visueel denken en veranderen

Visueel denken en veranderen

 

Heb je een idee, maar lukt het niet om het scherp te krijgen? Of wil je helderheid in een lastige kwestie? Gebruik je visuele brein. De vaardigheden om visueel te denken heb je al in huis. Tijdens deze training leer je ze toe te passen. Zo kom je snel tot de kern en begrijpen je collega's beter wat je bedoelt.

 

Resultaat
Na de training heb je inzicht in de meerwaarde van visueel denken en kun je dit toepassen in je eigen werk. Je kunt je gedachten op papier te zetten in de vorm van vormen, symbolen en steekwoorden. En zo tot de kern van je verhaal komen. Ook leer je hoe je visueel denken kunt toepassen in de samenwerking met collega's.

 

Voor wie
Deze training is voor mensen die nieuwe manieren willen leren om naar ingewikkelde vraagstukken te kijken. Of die een visie of idee willen ontwikkelen en daar op een effectieve manier over in gesprek willen met collega's. Bijvoorbeeld in het kader lean en agile werken of in andere verandertrajecten. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen.

 

Werkwijze
We werken in kleine groepen van 4-10 personen. Na een opfrisser van de tekenvaardigheid en theorie over visueel denken passen we deze direct toe op de werkpraktijk van de deelnemers. De training is interactief en visueel. We wisselen voortdurend af tussen theorie en toepassing, tekenen en gesprekken, individuele opdrachten en opdrachten in duo's.Programma
Waarom denk je makkelijker na en kom je sneller tot de kern als je je gedachten visueel maakt? Na een visuele kennismaking vertelt - en tekent - de trainer kort over hoe je visuele brein werkt. En je gaat natuurlijk meteen aan de slag, zodat je je vraagstukken en ideeën visueel kunt maken!

Je leert hoe je snel iets op papier zet, zodat je direct overzicht krijgt en tot de essentie komt. Aan de hand van een raamwerk gaan we in op hoe je visueel denken kunt toepassen in je werk. Voor jezelf, in gesprekken en met je team. De deelnemers gaan visueel met elkaar in gesprek rondom actuele kwesties uit je werk. Je werkt een idee uit dat je verder wilt brengen in je organisatie. En je leert hoe je samen met anderen een vraagstuk in kaart kunt brengen. Tot slot bekijken we hoe je je visuele denkvaardigheid zelf en met de andere deelnemers verder kunt ontwikkelen.

 

Investering € 475,- p.p. vrijgesteld van btw + € 48,40 materiaalkosten (+ € 65,- arrangementskosten)

 

Duur 1 dag

 

De arrangementskosten zijn € 65,-. Soms zullen we de training organiseren bij een woningcorporatie die lid van ons is. In dat geval zijn de arrangementskosten € 25,- en deze zullen volledig worden teruggegevenaan de betreffende corporatie. Ben je geen lid van De Corporatie Academie? Dan betaal je naast de arrangementskosten € 25,- administratiekosten per trainingsdag.


Inschrijven

Trainingsagenda