veilig;lift;liften;veilig werken rondom liften; De Corporatie Academie - Veilig werken rondom liften (blended learning)
Vragen? Bel 0341-820213
Veilig werken rondom liften
Blended learning
Home > Opleidingen > Veiligheid en ARBO > Veilig werken rondom liften (blended learning)

Veilig werken rondom liften (blended learning)

 

Medewerkers van woningcorporaties moeten met enige regelmaat in of om liften werken. Om de liftput schoon te maken, om er even een sleutel uit te vissen voor een bewoner, of om te kijken naar de technische staat of de staat van onderhoud van de lift. Dat kan risicovol zijn. Niet voor niets staat er een bordje op de machinekamerdeur: ‘verboden voor onbevoegden’. Ongelukken rondom liften, liftschachten en liftinstallaties hebben meestal dezelfde oorzaak: onwetendheid ofwel een gebrek aan kennis van de elementaire principes en werking van de verschillende typen liften. In deze training worden alle essentiële aspecten behandeld die je moet weten om veilig en zelfstandig in, op en om liftinstallaties te kunnen werken.

 

Voor wie

- schoonmaakmedewerkers
- flatwachten
- huismeesters
- medewerkers planmatig onderhoud
- algemeen onderhoudsmedewerkers
- onderaannemers

 

Werkwijze

Deze training biedt je de theoretische kennis via e-learning. Je leert de stof op een voor jou geschikt moment in jouw eigen tempo. Tussentijds uitloggen is geen probleem: het systeem registreert waar je bent gebleven. Het theoriegedeelte bestaat uit 7 lessen die met tussentoetsen worden afgesloten. Aan het eind van alle lessen maak je een eindtoets. Slaag je daarvoor, dan kun je deelnemen aan het praktijkgedeelte van deze opleiding.
Tijdens het praktijkdeel wordt bij een lift geoefend. Dat kan een lift zijn die je zelf aandraagt, maar ook de lift bij onze trainingslocatie in Amsterdam. Bij deze lift worden de geleerde procedures in de praktijk geoefend en getoetst. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat met een geldigheid van twee jaar.

 

Duur: E-learning: ca. 2 uur; praktijkdeel: ca 2 uur

 

Kosten per persoon € 175 exclusief BTW

 

Niet Corporatie Academie deelnemers betalen arrangementskosten à € 49,50 per dag.

 

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen via 0341-820213 of via info@decorporatie-academie.nl


Programma

- Algemene lifttechniek
- Gevaren rondom liftinstallaties
- Praktijkoefeningen veilig werken

 


Resultaten

- Je weet hoe je veilig in en rondom liften werkt.
- Je bent gecertificeerd (bij succesvolle afronding) gedurende twee jaar en dus bevoegd om in en rondom liften werkzaamheden uit te voeren.

 


Inschrijven

Trainingsagenda