beheer;beheerder;brand;brandmeldinstallatie;opgeleid persoon;beheerder brandmeldinstallaties; De Corporatie Academie - Beheerder Brandmeldinstallaties / Opgeleid persoon
Vragen? Bel 0341-820213
BBMI
Home > Opleidingen > Veiligheid en ARBO > Beheerder Brandmeldinstallaties / Opgeleid persoon

Beheerder Brandmeldinstallaties/Opgeleid persoon

 

In steeds meer gebouwen vind je een brandmeldinstallatie. Deze wordt vaak voorgeschreven door de overheid, verzekering of gebruiker zelf. Volgens de overheid ben je als gebruiker zelf verantwoordelijk voor het beheer van deze installatie. Als beheerder ben je niet alleen verantwoordelijk voor goed beheer en onderhoud, maar ook eerste contactpersoon met bijvoorbeeld de brandweer.
Goed beheer en onderhoud van de brandmeldinstallatie vermindert storingen en defecten aan de installatie. Hierdoor functioneert jouw BMI zo optimaal mogelijk.
Resultaat:
Na het volgen van deze training:
  • ben je op de hoogte van het fenomeen ongewenste- en onechte brandmeldingen
  • weet je waarom deze meldingen storend zijn en hoe je ze kunt voorkomen
Doelgroep:
Medewerkers die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor het bedienen en technisch beheer van de brandmeldinstallatie (BMI). Gezien de taken en verantwoordelijkheden van deze beheerder, is deze functie vaak opgenomen in de BHV-organisatie.

 

Programma:

In deze praktische en theoretische training is er uitgebreid aandacht voor de taak en rol van de beheerder BMI. Aan de orde komt o.a.:

  • het geven van instructies aan derden
  • de behandeling van de brandmeldinstallatie waaronder het doel en de techniek
  • het uitvoeren van controles en onderhoud
  • het opstellen van registraties.

 

Examen:

Het examen van Beheerder brandmeldinstallatie bestaat uit een theoretisch gedeelte met meerkeuzevragen en een projectopdracht. Bij voldoende resultaat voor beide onderdelen ontvang je het diploma Beheerder brandmeldinstallaties.

 

Investering: € 430,- excl. btw

 

Duur: 2 dagen


Inschrijven

Trainingsagenda