e-learning;elearning;basiskennis asbest;asbest; De Corporatie Academie - E-learning basiskennis asbest
Vragen? Bel 0341-820213
E-learning basiskennis asbest
Home > Opleidingen > Veiligheid en ARBO > E-learning basiskennis asbest

E-learning basiskennis asbest

Huurrecht en asbestherkenning spelen een grote rol in het werk van woningcorporaties. Maar een actuele digitale training ontwikkeld voor en door medewerkers was er tot voor kort niet. Portaal heeft het initiatief genomen om een basistraining Asbestherkenning te ontwikkelen en deze training is nu beschikbaar voor de gehele sector. 

Eerder dit jaar werd de basis Huurrecht door Woningcorporatie Haag Wonen ontwikkeld.  Beide trainingen zijn beschikbaar voor de hele corporatiesector en de kosten worden gedeeld door alle corporaties. Een uniek concept.


Omgaan met asbest
Als medewerker van een woningbouwcorporatie kun je vragen van huurders krijgen over asbest. Ook kun je zelf in een woning komen waar asbest aanwezig is. Hoe ga je daarmee om?

Onderwerpen

  • Wat is asbest?
  • Welke soorten asbest zijn er?
  • Hoe kun je asbesthoudende materialen herkennen?
  • Wat is de regelgeving omtrent asbest?
  • Welke gezondheidsrisico's brengt asbest met zich mee?
  • Hoe wordt asbest toegepast?
  • Hoe ga je om met vragen over asbest?

Wanneer je alle onderwerpen uit de training hebt doorlopen sluit je de training af met een online toets. Zodra je deze toets hebt behaalt ontvang je een certificaat. Hiermee toon je aan dat je de benodigde basiskennis over asbest in huis hebt. Het certificaat is een jaar geldig.

 

Werkwijze

Na inschrijving ontvang je een automatisch gegenereerd bericht met je inloggegevens. Met deze gegevens kun je inloggen op www.decorporatie-academie.nl (rechts bovenin). Onder het kopje Mijn E-learning staat de digitale training voor je klaar.


Duur 2 – 3 uur

Kosten € 0,00 (voor leden)

€ 15,00 (voor niet leden)

 

Ook bestaat de mogelijkheid om kosteloos de digitale training te ontvangen op een CD-rom. Per corporatie is er maximaal 1 CD-rom beschikbaar. Voor meer informatie over de e-learning of voor het opvragen van een CD-rom kun je contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar info@decorporatie-academie.nl of te bellen naar 0314 - 820213.


Inschrijven

Trainingsagenda