veilig;bevrijden;lift;liftpassagiers;veilig bevrijden liftpassagiers;veilig bevrijden van liftpassagiers; De Corporatie Academie - Veilig bevrijden liftpassagiers
Vragen? Bel 0341-820213
Veilig bevrijden liftpassagiers
Home > Opleidingen > Veiligheid en ARBO > Veilig bevrijden liftpassagiers

Veilig bevrijden van liftpassagiers

 

Snel en deskundig ingrijpen bij opgesloten liftpassagiers
Vastzitten in een stilstaande lift komt in Nederland tientallen keren per dag voor. Voor de opgesloten passagier is dit natuurlijk een erg vervelende situatie. Snel en deskundig ingrijpen kan de overlast en ergernis tot een minimum beperken. Tijdens deze training leer je in één dagdeel hoe opgesloten liftpassagiers veilig bevrijd kunnen worden. Het resultaat: opgeluchte en uitermate tevreden liftpassagiers die snel uit een benarde situatie zijn geholpen.

 

Doelgroep en werkwijze
Deze training richt zich op buurtbeheerders en onderhoudsmedewerkers die in staat moeten zijn om liftpassagiers op een veilige en doeltreffende manier te bevrijden. Voor de training is geen technische achtergrond of andere voorbereiding noodzakelijk. Wel dien je over een gezonde lichamelijke conditie te beschikken. Tijdens de training zullen we veel trappen lopen. Allereerst zal de theorie worden behandeld, waarna er enkele liftinstallaties bezocht zullen worden om de kennis direct om te zetten in praktijkervaring. Je leert de lift te tornen, de liftdeuren te openen en opgesloten passagiers veilig te bevrijden. Ter afsluiting maak je een korte toets.

 

Certificaat
Aan het einde van de training wordt je kennis getoetst en ontvang je een certificaat of pasje waarmee kan worden aangetoond dat je over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt om te kunnen ingrijpen bij liftopsluitingen. De geldigheidsduur van dit certificaat is twee jaar.

 

Programma

  • Verantwoordelijkheden en wettelijke voorschriften
  • Liftveiligheid
  • Lifttechniek: de verschillende liftconcepten worden behandeld
  • De tractielift, de machinekamerloze lift en de hydraulisch aangedreven lift passeren de revue
  • U leert de risico’s herkennen en de juiste werkwijze om de risico’s te minimaliseren

Duur 1 dagdeel

Kosten € 250,- p.p.

 

Voor meer informatie over deze opleiding of in company vragen kun je contact met ons opnemen via info@decorporatie-academie.nl of 0341 - 820213.


Inschrijven

Trainingsagenda