Vragen? Bel 0341-820213
Huurcommissiezaken
Home > Opleidingen > Woondiensten: de bewoner > Huurcommissiezaken

Huurcommissiezaken

 

Jaarlijks ontvangt de huurder een aanzegging tot een huurverhoging. Voor veel huurders het moment om bezwaar aan te tekenen tegen de verhoging, terecht of onterecht. Het gaat dan bijvoorbeeld over de huurprijs, de punten, onderhoud, huurverhogingen, etc. Veel van deze zaken worden door de Huurcommissie beslecht in het voordeel van de huurder. In sommige gevallen terecht maar in een aantal gevallen ook onterecht. Aan jou als medewerker de taak om te bewijzen dat de corporatie waar je werkt de zaken goed op orde heeft en je door een goed dossier een zaak kan winnen.

Tijdens deze training doorlopen we aan de hand van verschillende procedures de problematiek rondom de Huurcommissiezaken: waardoor trekt de corporatie aan het kortste eind en hoe kunnen we de rollen omkeren? Voor de corporatie betekent dit dat er in een zaak en een goed dossier is, de juiste gegevens worden gebruikt, de woningwaardering klopt, de servicekosten op de juiste wijze berekend wordt, etc. Via de verschillende procedures kijken we welke gegevens je op welk moment nodig hebt en wat de beste wijze is om verweer te voeren.

Programma

 • Geliberaliseerde of niet geliberaliseerde huurwoningen
 • Welke procedures kunnen we aanspannen?
 1. Huurverhoging
 2. Huurverlaging
 3. Woningverbetering
 4. Achterstallig onderhoud
 5. Afrekening servicekosten
 6. Huurprijs en punten

Verder kijken we naar het verloop van een zaak, onderzoek in de woonruimte en natuurlijk de afhandeling in de zitting. Daarnaast gaan we ook nog in op de verschillende soorten verzoekschriften voor de huurder en verhuurder. Na het afronden van deze training weet je:

 • Hoe je een dossier moet op bouwen;
 • Welke rol je moet spelen bij een onderzoek op locatie;
 • Hoe jij je verweer in moeten richten bij een zitting van de Huurcommissie.

Duur 1 dag

Kosten € 425,- p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda