Vragen? Bel 0341-820213
Basiscursus VvE's
Home > Opleidingen > Woondiensten: de bewoner > Basiscursus VvE's

Basiscursus VvE's

 

Door verkoop uit complexen verandert de traditionele verhurende corporatie. De corporatie beslist niet meer zelfstandig over het onderhoud aan het complex. Dat gebeurt nu gezamenlijk met andere eigenaars. Ook het dagelijks beheer ligt soms bij een andere beheerder. Dat betekent voor de meeste medewerkers van een corporatie dat de werkzaamheden veranderen. Er komen andere procedures en de besluitvorming loopt anders.
Doelgroep en werkwijze
Deze training richt zich op medewerkers van een corporatie die regelmatig te maken krijgen met VvE's. Tijdens deze 1-daagse training leer je op praktische wijze wat een VvE nu precies inhoudt en hoe je moet handelen.
Hoe functioneert een VvE?
Vergaderingen, begrotingen, jaarrekeningen, meerjarenplanningen, de bestuurder, de beheerder, de kascommissie, de verdeling van eigendommen (wat is privé en wat is gemeenschappelijk).
Wat is de rol van de corporatie in de VvE?
De corporatie is vaak nog grooteigenaar in de VvE. Maar de corporatie heeft ook huurders die in de VvE wonen. Hoe verloopt de communicatie tussen VvE en huurders en wat is jouw rol hierin? Waar haal je informatie?
Onderwerpen tijdens de training:
  • De juridische structuur van een VvE;
  • Basiskennis van appartementsrecht;
  • Splitisingsaktes en tekeningen;
  • Basiskennis van modelreglementen;
  • Financiële stukken van de VvE;
  • Besluitvorming in de VvE;
  • De rol van de woningcorporatie in de VvE;
  • Door deelnemers ingebrachte casussen.

Duur 1 dag

Kosten € 425,- p.p. vrijgesteld van btw, exclusief documentatie (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda