Vragen? Bel 0341-820213
Woonfraude signaleren
Home > Opleidingen > Woondiensten: de bewoner > Woonfraude signaleren

Woonfraude signaleren

 


Woonfraude kan niet alleen voor gevaarlijke situaties en overlast zorgen, maar het maakt ook dat woningzoekenden die al jaren wachten op een passende woning nog langer moeten wachten. Het is daarom van groot belang dat je goed op de signalen van woonfraude let en dit doorgeeft aan de verantwoordelijke voor woonfraude. Hoe je woonfraude herkent en hoe je dit registreert leer je in deze training.

 

De training duurt een halve dag, en daarin komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is Woonfraude?
  • De rol van verschillede medewerkers.
  • Hoe herken je woonfraude?
  • Het belang van goed registreren.
  • De juridische kaders rondom woonfraude.

 

De trainer is jarenlang werkzaam geweest in de corporatiesector en ook actief geweest binnen het woonfraudeproces. Op dit moment geeft zij trainingen in combinate met korte interim opdrachten om zo verbonden te blijven met de werkvloer. Zo kan ze de trainingen optimaal koppelen aan hetgeen er op dat moment speelt. De trainer put dus uit jarenlange ervaring en best practices. De training is dan ook zeer praktijkgericht. Jouw vragen en dagelijkse werkomgeving staan daarbij centraal.

 

Voor wie

Voor alle corporatiemedewerkers die graag willen weten wat woonfraude is en hoe je vanuit jouw rol kunt bijdragen aan de aanpak van woonfraude.

 

Duur een halve dag

 

Kosten € 250,- (ex. € 10,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda