Vragen? Bel 0341-820213
Woonfraude
signaleren en aanpakken
Home > Opleidingen > Woondiensten: de bewoner > Woonfraude signaleren en aanpakken

Woonfraude signaleren en aanpakken

 

Training


Corporaties willen de beschikbare woonruimte eerlijk verdelen en betaalbaar houden. Terwijl je als corporatie daaraan werkt, worden woningen onderverhuurd, voeren huurders geen hoofdverblijf, gebruiken de woning om kamers te verhuren of om te bouwen tot een gastarbeiders- of studentenpension. In deze training leer je dat belangrijk is bij het signaleren en aanpakken van Woonfraude. Omvat het signaleren van woonfraude jouw hoofdtaak, dan is vooral de eerste dag interessant. Houd je je ook bezig met het aanpakken van woonfraude en bouw je dossiers op, volg dan ook het laatste dagdeel.

 

Dag 1

Ochtend

Signaleren Woonfraude voor corporatiemedewerker.

- Wat is Woonfraude

- Rol van de verschillende medewerkers

- Hoe herken je woonfraude

- Het belang van goed registreren

- Wat registeren we en wie stellen we op de hoogte

 

Middag met acteur

-   Gesprekstechnieken

-  Confrontatiegesprek

 


Dag 2

Ochtend

-  Juridische kaders

-  Hoe pak je woonfraude aan in de verschillende fases

-  Dossiervorming

 

De trainer is jarenlang werkzaam geweest en is nog steeds werkzaam binnen corporaties en het woonfraudeproces. De trainer put dus uit jarenlange ervaring en best practices. De training zal dan ook zeer praktijkgericht zijn, waarbij jouw vragen en werkpraktijk vanzelfsprekend centraal staan.

Voor wie

Corporatiemedewerkers die zich bezighouden met de aanpak van onderhuur en andere vormen van onrechtmatig gebruik van woonruimte.

 

Duur 1,5 dag

 

Kosten € 425,-  p.p. vrijgesteld van btw (ex. € 25,- arrangementskosten)

 

Wij organiseren deze training op locatie bij woningcorporaties die lid van ons zijn. De volledige arrangementskosten worden teruggegeven aan de organiserende partij. Ben je geen lid van De Corporatie Academie, dan betaal je € 49,50 administratiekosten per dag.


Inschrijven

Trainingsagenda