Vragen? Bel 0341-820213
Samenwerking op rolletjes
Home > Opleidingen > Samenwerking op rolletjes

Samenwerking op rolletjes

 

Leer tijdens verschillende oefeningen op het strand van IJmuiden om effectief samen te werken. Je ontdekt talenten van jezelf en van anderen en leert deze te waarderen. Daarbij kom je ook te weten wat jouw bijdrage kan zijn in een team voor een effectieve samenwerking. De opbouw van het programma is als volgt:

 

Nulmeting
Om te weten wat de verschillende rollen zijn binnen het team, is het belangrijk om te weten wat je eigen rol is in het team. Wie ben ik en wie ben jij? En wie zijn wij? Welke rollen worden vertegenwoordigt in het team? Daar kom je achter tijdens de TeamrollenCirkel. In de TeamrollenCirkel zijn er 4 basisbehoeftes: denken, doen, willen en voelen. Na deze nulmeting laten we tijdens een korte oefening zien dat je vanuit die ene basisbehoefte anders werkt en denkt dan vanuit een andere. We laten zien dat juist de combinatie van basisbehoeften het beste resultaat geeft.

Leren door te doen
Door diverse oefeningen te doen die inzicht geven in de rollen binnen het team ervaar je direct hoe dit in de praktijk werkt. De oefeningen dagen je uit op intellectueel, fysiek en communicatie niveau. Je werkt intensief samen aan opdrachten die kunnen worden opgelost door samen de juiste dosis effectiviteit en creativiteit te vinden. Daarbij komt naar voren wat jouw sleutelrol tot succes binnen het team is.

Feedback en reflectie
Iedereen ziet wat er gebeurd tijdens de oefeningen. En door deze waarnemingen op de juiste manier te adresseren worden de oefeningen waardevol gemaakt. Daarnaast worden deelnemers op originele wijze uitgedaagd om de aanpak te analyseren en persoonlijke leerpunten te formuleren. Deze leerpunten worden vervolgens weer toegepast in de volgende oefening. Door het inzicht in de verschillende rollen en talenten leer je om jezelf en collega's te erkennen en vertrouwen in de bijdrage die zij leveren. Daardoor worden de lijnen tussen teamleden en afdelingen korter en maak je op de juiste momenten effectiever gebruik van elkaars talenten.

 

Wel interesse, maar niet deze zomer?
Wil je deze training graag volgen, maar komen de geplande data je niet uit of wil je hem na de zomer volgen? Schrijf je dan in in de wachtkamer. Bij voldoende interesse plannen we nieuwe data in het najaar.

In-company training
Wil je deze training op maat gemaakt voor jouw team of organisatie? Neem contact met ons op voor een offerte op maat: 0341-820213 of info@decorporatie-academie.nl.

 

Duur: 1 dag

 

Kosten: € 295,- (btw vrij) ex. € 25,- arrangementskosten


Inschrijven

Trainingsagenda